הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

השאיפה היחידה של כל הורה טרי, ודומה שאין צורך להכביר על כך מילים, היא שהתינוק שזה עתה הגיע לאוויר העולם יהיה הבריא ביותר שניתן לצפות. מן העבר השני של המשוואה, תרחיש האימים של ההורים הוא הימצאות מומים מולדים, הכוללים בתוכם, פעמים רבות, אינספור סיכונים עבור התינוק. פגמים אלה מביאים לכך שגדילתו תהיה בעייתית, או אפילו מסכנים את חייו. כתוצאה, הורים רבים שיודעים כי לתינוק העתידי שיוולד להם צפויים להיות מומים מולדים, עלולים להחליט על הפלה, לא פחות.

קווים לדמותם של המומים המולדים

מומים מולדים, ממש על קצה המזלג, הם פגיעות או סטיות מהנורמה באחד מאיברי הגוף או יותר, כפי שמופיעים במהלכו של ההריון או לאחר הלידה. קיימים כיום, למרבה הצער, אינספור מומים אפשריים, כשאלו הם רק חלק מהנפוצים יותר:

  • שיתוק מוחין או תסמונת דאון - גנטי
  • פיגור שכלי - מסיבות שונות
  • דיסאוטונומיה משפחתית - תורשתי

כל אישה, בהמשך לכך, עוברת סדרה ארוכה של בדיקות. ביניהן בדיקות אשר כלולות ברובן בסל הבריאות, ניתן למנות בדיקות גנטיות בזמן הריון, בדיקות דם, סריקות אולטרה סאונד, בדיקות מי שפיר וכיוצא בזה. באמצעים הטכנולוגיים שיש היום, יכול הרופא ללמוד במידה משמעותית על מומים מולדים שעלולים להיכנס לתמונה, במידת סבירות זו או אחרת. כאשר מתגלים ממצאים חריגים, נדרשות לא פעם בדיקות המשך, הנחשבות מקיפות יותר.

כמובן שאבחון מוקדם מאפשר להורים להיערך, ובחלק מהמקרים לצוות הרפואי למצוא פתרונות: מומים קלים ניתנים לטיפול מיד לאחר הלידה, בעוד שבמקרים אחרים לא ניתן להתמודד עם המום המולד לגמרי, אך בהחלט עומדת האפשרות לערוך טיפולים שיקטינו את הנזק, וישפרו בכך את איכות חייהם של התינוקות. במקרים קיצוניים, מחליטים ההורים לעשות הפלה.

מאפייני תביעות הרשלנות

ברמה הכללית, ניתן לראות שהחלק הארי של תביעות רשלנות רפואית במקרה של מומים מולדים לא נוגעים למום עצמו – שאי אפשר לשלוט עליו בחלק הארי של המקרים – אלא לאבחון שגוי או מאוחר שלו. ככלל, על הרופאים לחשוף בפני ההורים כל סיכון שעלול להיות קיים, ובכך למעשה להעניק להם את זכות הבחירה על גורלו של התינוק. אין לשכוח, בהמשך לכך, כי תינוק עם מום מולד רציני יסבול מקשיים כלל ימי חייו, יצטרך להיות תחת מעקב וטיפולים רפואיים תמידיים וכן ההורים שלו יידרשו, פעמים רבות, למצוא לו מסגרות חינוך ייעודיות. יש לכך השפעה לא מבוטלת על חייהם של ההורים, מה שמביא לכך שאחוז ניכר מהם, כאמור, בוחר להפסיק את ההריון, עם כל הצער שבוודאי יש בדבר.

כאשר האמצעים הטכנולוגיים והבדיקות הנערכות כיום מאפשרים לאתר, עוד בשלבים מוקדמים של ההריון, את מרבית הליקויים, ברור מדוע מצב שבו הם אינו מאותרים, אך מתגלים מיד לאחר הלידה, כרוך ברשלנות. בהקשר הזה, יש להדגיש שניתן לתבוע את הצוות הרפואי על רשלנות רפואית בלידה עד אשר הוולד מגיע לגיל 25, אם כי על מנת לפשט את התהליך, המורכב ממילא, מומלץ לעשות זאת מוקדם ככל האפשר.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top