הכל אודות רשלנות רפואית

מאמרים נוספים בנושא דיני נזיקין:

- אירוע לב בעבודה
- פנייה לעורך דין לאחר תאונת עבודה
תוכן [ הסתר ]

במידה ונגרמו לך נזקי גוף במהלך העבודה, עקב העבודה או אפילו בדרך מהעבודה או אל העבודה, יוגדרו נזקים אלו בתור תאונת עבודה. גם מחלות שנגרמו בצורה ישירה עקב העבודה יכולות להיכנס תחת ההגדרה "מחלת מקצוע", ולפיכך להיות מוגדרות כתאונת עבודה (לדוגמא: הפרעות שמיעה לאדם העובד במקום עבודה רועש, מחלות בדרכי הנשימה לאדם העובד במקום עבודה עם זיהום אוויר קשה, ועוד).

הטיפול בנושא תאונות עבודה נעשה דרך המוסד לביטוח לאומי. במקרה של תאונת עבודה יש לפנות אל הסניף הקרוב אל מקום מגוריך. הפרטים לגבי התאונה שלך יוצגו בפני וועדה רפואית שתקבע את אחוז הנכות שלך, והאם היא קבועה או זמנית.

פיצוי בגין נכות

בעת קביעת גובה הפיצוי המגיע לך, השיקול העיקרי הוא אחוז הנכות. הפיצוי בגין נכות מתבצע על-פי הכללים הבאים:

  • נכות קבועה מתחת ל-5% - אין כל פיצוי
  • נכות של בין 5% ל-19% - מענק נכות חד פעמי
  • נכות של מעל 20% - תשלום קצבת נכות חודשית

תביעות נוספות בגין נזקי גוף בתאונת עבודה

מעבר לתביעת הפיצויים המוגשת אל המוסד לביטוח לאומי, ניתן להגיש תביעת פיצויים גם כנגד הגורמים הבאים:

  • המעביד - במידה ונגרמה תאונת עבודה כתוצאה מרשלנות של המעביד, כולל אי אספקת אמצעי מיגון הולמים, חוסר בהדרכה על העבודה וסיכוניה, או אי דאגה לתקינותן של המכונות המשמשות לעבודה ועוד, ניתן לתבוע פיצויים מן המעביד. אם המעביד לא התרשל בתפקידו, אין עילה לתביעה כנגדו.
  • חברת הביטוח של המעביד - מעבידים רבים מבוטחים כיום במסגרת פוליסת "חבות מעבידים" המגנה עליהם במקרים של תביעת רשלנות של עובדים שנפגעו בתאונות עבודה. גם כאן, במידה ולא הייתה רשלנות מצד המעביד, לא תהיה גם חברת הביטוח חייבת לשלם פיצויים כלשהם.
  • חברת הביטוח בה מבוטח העובד - אם לעובד יש פוליסת ביטוח חיים או ביטוח מנהלים הכוללת סעיף אובדן כושר עבודה או ביטוח נכות עקב תאונה, ניתן לתבוע את חברת הביטוח לפי סעיף זה.

פריטי נזק בגינם ניתן לתבוע פיצויים

קיימים מספר סעיפים בגינם ניתן לתבוע פיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו עקב תאונת עבודה. הנה כמה מהם:

  • כאב וסבל, נזק שאינו ממוני - להבדיל ממקרה של תאונת דרכים, לא מוגדר בחוק גובה מירבי לפיצויים בגין כאב וסבל.
  • הפסד השתכרות - במידה והנפגע איבד הכנסות או ששכרו נפגע בגין נזקי גוף עקב תאונת עבודה. במקרים בהם נקבעה לנפגע נכות קבועה, רשאי הנפגע לתבוע גם בגין אובדן הכנסות עתידיות עד גיל הפנסיה. ככל שפוטנציאל ההשתכרות של הנפגע גבוה יותר, כך יהיו הפיצויים גבוהים יותר.
  • עזרת הזולת - במידה והנפגע נזקק לעזרה מן הזולת בשל תאונת עבודה (אך רק במידה ולא היה נזקק לה ללא ארוע התאונה), רשאי הנפגע לתבוע פיצויים בכדי לממן עזרה זו. לדוגמא: עוזרת בית, משלוחים מן הספורמקט או במקרים קיצוניים עובד סיעודי).
  • הוצאות - הנפגע זכאי לתבוע החזר בגין הוצאות ישירות שנגרמו לו עקב רשלנות רפואית של הנתבע. מוניות, הוצאות בית חולים (מועבר ישירות אל בית החולים), ציוד רפואי, הפסד ימי עבודה (כולל הפסד ימי מחלה במידה ונעשה שימוש בימים אלו כתוצאה מן התאונה) וכו'.

התיישנות על תביעת פיצויים

במקרי תאונת עבודה עקב רשלנות מעביד, יש להגיש את תביעת הפיצויים לפני חלוף 7 שנים ממועד התאונה. תביעות כנגד חברת הביטוח של העובד (ביטוח אובדן כושר עבודה) יש להגיש בתוך 3 שנים ממועד התאונה. תקופת ההתיישנות נעצרת רק בעת הגשת תביעה לבית משפט, ואין די בהגשת תביעה לחברת הביטוח.

המלצות למקרה תאונת עבודה

  • במידה ונפגעת, או שיש חשש כי נפגעת בעת תאונת עבודה, לך מייד להיבדק. הבדיקה הרפואית, במסגרתה נרשמות טענותיך לגבי הפגיעות שנגרמו לך, מהווה בסיס והוכחה לעובדה כי אכן נפגעת בתאונה, ומשמשים אחר-כך בכדי לשייך נזקי גוף אל תאונת העבודה.
  • שמור העתקים מכל מסמך רפואי הקשור לתאונה - ביקורים בבית חולים, אצל רופא או בעל מקצוע רפואי (פיזיוטרפיסט לדוגמא). יש לוודא כי כל תלונה שלך נרשמה בטפסים הללו. תלונה שלא תופיע, קשה יהיה להכניסה מאוחר יותר.
  • שמור תיעוד של כל הוצאה כספית שנגרמה לך בעקבות התאונה.
  • דע כי יתכן כי חברת הביטוח תבצע חקירה בכדי לבדוק את אמינות תביעתך. אם נשלח אליך חוקר, בגלוי או חוקר סמוי, הימנע מלשוחח עמו לפני התייעצות עם עורך-דין.
  • לא כדאי להחפז בהגשת תביעת פיצויים כנגד חברת הביטוח. בדרך כלל כדאי יהיה להגיש את התביעה רק כאשר מצבך הגופני יתייצב, בכדי שניתן יהיה לקבוע איזה נזק שנגרם לך הוא קבוע.
  • פנייה אל המוסד לביטוח לאומי לשם מיצוי זכויותיך.

צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top