הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

מהי רשלנות בניתוח קיסרי?

ניתוח קיסרי הוא אחד ההליכים הרפואיים המפורסמים ביותר בקרב הציבור. מדובר בניתוח במהלכו מתבצע חתך בבטן וברחם של האם היולדת שדרכו העובר יוצא החוצה לעולם. כחלק מהליך תקין, לאחר הוצאת העובר הרופאים מוציאים את השיליה והחתך שנוצר נתפר. הניתוח הקיסרי אינו נעשה אלא אם מבחינת הערכה רפואית התועלת בכך עולה על הסיכונים שבהמשך לידה רגילה.

בין השאר, לידה קיסרית יכולה להתבצע אצל נשים מבוגרות או נשים שסובלות בעודף משקל, במקרים של הרעלת הריון, בלידת תאומים או נשים שביצעו ניתוח קיסרי בעבר. יש לציין שלא מדובר ברשימה סגורה או מחייבת ביחס למקרים שיהיה בהם צורך לבצע לידה קיסרית. מבחינה סטטיסטית, זהו ניתוח נפוץ ו20 אחוזים מקרב הנשים היולדות מבצעות לידה בתצורה זו.

רשלנות מוגדרת לפי סעיפים 35 ו36 לפקודת הנזיקין. מדובר בהתנהגות שאדם סביר ונבון לא היה מבצע בנסיבות המקרה, ובעקבות אותה התנהגות נגרם נזק. במקרה של ניתוח קיסרי ורשלנות, רשלנות תוכר כאשר כחלק מהליך הניתוח, לפניו, במהלכו או בסיומו הצוות הרפואי ביצע פעולה או נמנע מפעולה שהיה עליו לבצע וכתוצאה מכך נגרם נזק לאם או לעובר.

רשלנות רפואית בניתוח קיסרי יכולה להיגרם כאמור לפני הניתוח. בהקשר זה, הרופא מחוייב בחובת גילוי כלפי היולדת. מה הכוונה בכך? הרופא מחוייב לספר ליולדת את כל הסיכונים האפשריים והסיבוכים (אשר יובאו בהמשך המאמר) ולקבל מהיולדת הסכמה מדעת להמשך ההליך הרפואי. הרופא מחוייב לספק הסבר מפורט ומעמיק על כל הסיכונים לצד סיכויי ההצלחה של הניתוח והליך ההחלמה הצפוי, כל זאת לפני שהוא מתחיל בהליך הרפואי.

הרופא מחוייב ליידע בדבר אפשרויות לידה אלטרנטיביות אם יש בנמצא על מנת שהיולדת תוכל לגבש בחירה חופשית.

במהלך הניתוח, הרופא המנתח צריך להתנהל בצורה סבירה, כשידוע שחלה עליו כרופא מנתח חובת זהירות כלפי האם והעובר. הרופא המרדים אף הוא צריך להיות ערני ביחס למצב היולדת במתן האפידורל ככל שנותנים. אם הרופא המרדים מספק מינון גבוה מדי של אפידורל הדבר עלול לעלות לכדי רשלנות רפואית.

אם בעקבות הניתוח היולדת מצביעה על נזק שנוצר בעקבות הלידה, הרי שהצוות הרפואי יהיה חייב בנזיקין עקב כך. רופא חייב לבצע מעקב אחרי לידה ולהתייחס ברצינות לתלונות של יולדת. ביחס לכך, על הרופא לבצע את כלל הבדיקות המוכרות לפי הנהלים. עליו לבצע כל זאת תוך זמן סביר.

אילו סיבוכים אצל האם והעובר עשויים ללמד על רשלנות בניתוח קיסרי?

מדובר כאמור בניתוח נפוץ ושגרתי ולכן הצוותים הרפואיים מיומנים לרוב ויודעים לבצע את העבודה ללא תקלות ובצורה בטוחה ומקצועית. ואולם, בסופו של יום מדובר בבני אדם וגם הצוותים הרפואיים שרוצים בטובת מטופליהם ובבריאות העוברים והיולדות, יכולים לעשות טעויות למרבה הצער.

הסיבוכים השונים והסיכונים הנלווים אליהם מוערכים מבחינה סטטיסטית ב25 עד כ40 אחוזים. ניתן למנות בהקשר זה סיכונים של עליות חום, דלקות שונות ברחם או בדרכי השתן, דימומים פנימיים באיברים שונים, התפתחות קרישי דם וכן תסחיפים ריאתיים.

מהם הפיצויים על רשלנות בניתוח קיסרי? ואיך לתבוע אותם?

ככל שהצוות הרפואי לא עמד באחת מהחובות המוזכרות למעלה הרי שייתכן שקמה לכם עילה לתביעה נזיקית בגין רשלנות רפואית עקב טיפול לא מקצועי. הפיצויים משתנים ממקרה למקרה ולכן קשה להצביע על סכום פיצוי שאותו יולדת יכולה לקבל. על מנת לסבר את האוזן, ניתן למנות מקרה בו יולדת שהייתה אמורה לבצע לידה קיסרית אך במקום זאת ביצעה לידה ואגינלית משום שהרופא המיילד התרשל בהערכה הראויה.

למרות שהיולדת ילדה בעבר בניתוח קיסרי, הרופא המיילד לא הביא זאת בחשבון, ועקב סיבוכים העובר נפטר זמן קצר לאחר הלידה. עקב התרשלות הרופא ופעולתו בחוסר סבירות כלפיה, היולדת קיבלה פיצוי של מיליון שקלים.

כאמור לעיל, ניתן למנות פקטורים רבים שיכולים להשפיע על מידת הרשלנות אם הייתה כזו מצד הצוות הרפואי. יש לציין שמדובר בתחום משפטי מורכב שדורש הכרה מעמיקה ומומחיות לגביו. במקרה שאתם חושבים שנגרם לאם היולדת או לעובר נזק לפני הלידה, במהלכה, או בעקבותיה בגין התנהגות לא סבירה של הצוות הרפואי, ניתן לפנות לעורך דין רשלנות רפואית שמתמחה בלידות קיסריות שיוכל להכווין אתכם במהלך תביעת זכויותיכם.

 


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top