הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

תאונות מתרחשות כל יום והן עלולות לקרות לכל אדם ולהסב לו נזקי גוף חמורים לכל החיים. אזרחים אשר נפגעו חמורות בין אם פיזית ובין אם נפשית כתוצאה מרשלנות רפואית, תאונת צבא, תאונת עבודה או תאונת דרכים יכולים להגיש תביעת נזקי גוף ולקבל את הפיצויים המגיעים להם.

במאמר הבא, נבחן את המושג נזקי גוף ונסקור את תחום תביעות הנזיקין.

על המונח נזקי גוף

נזקי גוף הם נזקים, הנגרמים לאדם כתוצאה מתאונות עבודה, תאונות דרכים או רשלנות רפואית ומתבטאים בליקויים גופניים, מחלות, ליקויים שכליים, ליקויים נפשיים ואף מוות.

המונח נזקי גוף כולל בתוכו גם נזקים שנגרמו לנפש וניתן בעזרת חוות דעת מתאימה להוכיח גם נזקים פסיכיאטריים במקרים המתאימים.

אילו סוגי תביעות של נזקי גוף ישנן?

ישנן שלוש עילות עיקריות אשר בגינן ניתן להגיש תביעה לנזקי גוף והן: תאונות דרכים, רשלנות רפואית ותאונות עבודה.

רשלנות רפואית – רשלנות רפואית היא מחדל, אשר בוצע על ידי רופאים אשר חרגו ממידת הזהירות או המיומנות המקצועית הנדרשת מהם ובעקבות זאת, גרמו לנזקי גוף חמורים לתובעים. דוגמאות לתביעות של רשלנות רפואית:

  • רשלנות רפואית בניתוחים כגון: ניתוחי מוח, ניתוחי לייזר בעיינים, ניתוחי עמוד שדרה, ניתוחי איברים פנימיים והשתלות.
  • רשלנות רפואית בלידה, הריון או בטיפול ילדים – זוהי רשלנות רפואית המיוחסת לאי אבחון של פגמים רפואיים חמורים בוולד, כגון: טעויות אולטרסאונד, טעויות טיפוליות, חוסר אבחון של מומים מולדים, פיגור שכלי או שיתוק מוחין.
  • רשלנות כתוצאה מאיחור באבחון גידולים ומחלות – זוהי רשלנות רפואית הנגרמת כתוצאה ממינונים שגויים של תרופות, טעויות רופא משפחה, אי גילוי סרטן בזמן וכו'.

תאונות דרכים – זוהי רשלנות המיוחסת בגין תאונות דרכים לנוסעים, נהגים או הולכי רגל, כאשר חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים קובע כי האחריות לפיצוי הנפגעים הנה ברוב המקרים נמצאת בתחום האחריות של חברת הביטוח של הנהג.

תאונות עבודה – מדובר בתאונה המתרחשת לעובד חברה בין כותלי העבודה, בדרכו לעבודה וממנה או בגין עיסוקו, לרבות: מחלות עבודה (מחלות פרקים, סרטן ועוד).

על תביעות נזקי גוף

כאמור, תביעות נזקין עשויות להיות מוגשות בגין: תאונות דרכים, רשלנות רפואית ותאונות עבודה. מרבית התביעות המוגשות בגין נזקים גופניים, אינן מוגשות בסמיכות לאירוע המכונן וזאת בכדי שיהיה ניתן להעריך נכונה את הנזק שנגרם כתוצאה מהפגיעה. זמן ההמתנה מאפשר לבחון בצורה נכונה אם חלה התדרדרות במצבו הרפואי – מנטאלי של התובע או שמא חל שיפור.

חשוב לציין, כי תביעות נזקי הגוף הינן מורכבות מאוד ולכן מחייבות פנייה אל עורך דין מנוסה בעל הכרות מעמיקה עם התחום המשפטי והרפואי הכרוך בתביעות מסוג זה.

כמו כן, על התובע לספק הוכחה חותכת לפגיעתו הפיזית – מנטאלית באמצעות חוות דעת מקצועית של רופא המתייחס לפרמטרים כגון: חומרת הפגיעה, אופי הפגיעה, הקשר בין הנזק הגופני שנגרם ועילת התביעה וכן מהם אחוזי הנכות המיוחסים לתובע.

על ביטוח נזקי גוף

באופן כללי, ביטוח נזקי גוף עשוי להיות גם ביטוח חיים, ביטוח צד ג', ביטוח אובדן כושר עבודה או ביטוח חובה. יחד עם זאת, כיום ישנן חברות המשווקות פוליסות ביטוח ספציפיות לנזקי גוף המיועדות בדרך כלל למבוטחים אשר אינם מחזיקים בפוליסות הביטוח הסטנדרטיות כיוון שהם לא נדרשים לכך (למשל כלי רכב מיוחדים).

נזקי גוף פיצויים

במידה ונפגעתם כתוצאה מתאונה בצבא, תאונת דרכים, רשלנות רפואית, תאונת עבודה, תאונה בבית הספר או ברחוב, ייתכן ומגיעים לכם פיצויים בגין נזקים גופניים. בכדי לקבל את הפיצויים המגיעים לכם בגין נזקים גופניים, עליכם לפעול בהתאם להוראותיו של עורך הדין שלכם מרגע הפגיעה ולספק את כל ההוכחות האפשרויות (לרבות: תיעוד כל פרטי התאונה, צילום נזקי הגוף ורכב, תיעוד קרות התאונה ממוסד רפואי, דיווח משטרתי על התאונה, בניית תיק רפואי עם כלל המסמכים הנחוצים, הימנעות מחקירה אצל חברות הביטוח טרם קבלת הדרכה מפי עורך הדין ועוד).

גובה הפיצויים המגיעים לכם בגין נזקי גוף יחושבו לפי רמות הנזק הבאות (יש להבחין בין נזק ממוני ולנזק לא ממוני):

  • סבל וכאב - יחושב לפי גיל הנפגע, שיעורי הנכות הקבועה ותקופת האשפוז. גובה הפיצויים בגין סבל וכאב עשוי לגובה של עד 147,324 ₪ (הסכום עשוי כמובן להשתנות עם הזמן).
  • הפסדי שכר ואובדן כושר השתכרות - יחושב לפי שיעור הנכות הזמנית וקבועה הנקבעת לתובע, תקופת אי כושר ההשתכרות, וכן בהתאם להשלכות העתידיות של פגיעתו על אופן תפקודו של הנפגע. גובה הפיצויים עשוי להגיע לסכום של עד 23,604 ₪ (הסכום עשוי כמובן להשתנות עם הזמן).
  • הוצאות ניידות - הנפגע זכאי לפיצויים והחזרים בגין הוצאות נסיעות מוגברות בגין הפגיעה, כגון: עלות תחבורה ציבורית, עלות רכב נכה ועוד.
  • הוצאות סיעוד - תובע הזקוק לסיעוד צמוד יהיה זכאי למימון הוצאות הסיעוד וכן הוצאות הקשורות לעזרה בהתנהלות היומיומית, כגון: בישול, ניקיון, קניות ועוד.

פרמטרים נוספים העשויים להשפיע על גובה פיצויים בגין נזקי גוף הם הבאים:

  • גיל הנפגע והתקופה אשר נותרה עד לתקופת הפרישה.
  • אחוזי הנכות.
  • שכרו של הנפגע טרם התאונה.
  • רמת הפגיעה נפגעים הנוספים בגין התאונה.
  • השפעת התאונה על תפקודו היומיומי של הנפגע.

מהו חוק הטבת נזקי גוף?

חוק הטבת נזקי גוף הוא חוק המקנה סיוע ותמיכה כלכלית, פיזית או נפשית לאזרחים אשר נפגעו כתוצאה מגורם חיצוני שהוא איננו המזיק.

מציאת עורך דין נזקי גוף

במידה ואתם שוקלים להגיש תביעת נזקין, אנו ממליצים לכם תחילה להיוועץ עם עורך דין לנזקי גוף הבקיא בכל החוקים הקשורים לתחום זה ויכול להעריך נכונה את סיכויי תביעתכם. מכיוון שמדובר בתחום המערב בין תחום הרפואה והמשפט, הרי שמטבע הדברים אנו ממליצים לכם לפנות אל עורך דין אשר יש לו גם רקע וידע מקצועי בתחום הרפואה. כיוון שתביעת נזקי הגוף הינה תביעה מורכבת הדורשת הוכחות רבות, חשוב כי עורך דינכם יהיה בקיא בכל החוקים, ההלכות וסדרי הדין הצפויים הכרוכים בתביעת פיצויים מעין זו. כמו כן, חשוב לדעת כי בדרך כלל שכר טרחת עורך הדין ישולם במקרים בהם זוכה התובע בפיצויים, כאשר שכרו של עורך הדין יהווה אחוז מסוים מסכום הפיצויים וישולם על ידי חברת הביטוח שלכם.

לסיכום, במידה והחלטתם להגיש תביעת נזקי גוף, אנו ממליצים לכם לשכור את שירותיו של עורך דין מקצועי, וותיק ומנוסה בתחום זה.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top