הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

את המושג רשלנות רפואית כולנו מכירים – מצב בו חוסר זהירות, טעות באבחון או בדרך הטיפול או עיכוב במתן טיפול/ אבחון מביאים באופן ישיר לנזק גופני שלו עלולות להיות השלכות נוספות כגון אבדן יכולת השתכרות, תלות בעזרה חיצונית ועוד. מעטים מכירים את המושג רשלנות תורמת, מושג שעלול להפוך למוכר רק כשהוא מתבטא בהפחתת סכום הפיצויים בתביעת הרשלנות.

אז מהי רשלנות תורמת?

כל מי שניסה אי פעם להוכיח רשלנות רפואית יודע כי מדובר בתחום בו פעמים רבות קשה מאוד להראות קשר ישיר בין עבודת הרופא המטפל לבין הנזק שנגרם למטופל. ישנם כל כך הרבה גורמים המשפיעים על האופן בו יגיב המטופל לטיפול, על האופן בו מחליט הרופא על דרך הטיפול, כך שהוכחת הקשר הישיר צריכה להיות מקצועית ומדוקדקת. בין השלב הראשון בו מבין המטופל כי ישנה בעיה, דרך השלב השני בו מתבצע אבחון ונעשה טיפול בבעיה, ועד לשלב שאחרי קבלת הטיפול, ישנה אחריות לפתרון הבעיה לא רק על הצוות הרפואי המטפל, אלא גם על המטופל עצמו.

אם במהלך בירור תביעת רשלנות רפואית יתברר כי המטופל לא עשה את כל שביכולתו על מנת להגיע לפתרון של הבעיה, יסיק בית המשפט כי היתה כאן רשלנות תורמת – רשלנות מצד המטופל שתרמה לחוסר ההצלחה של הטיפול הרפואי או לנזקים שנגרמו כתוצאה ממנו.

מתי ניתן להבין כי ישנה רשלנות תורמת בתביעת רשלנות רפואית?

השלב בטיפול אחריות המטופל השלכות
שלב זיהוי הבעיה האבחון הראשוני ביותר של קיומה של בעיה רפואית מגיע ברוב המקרים מהמטופל – תלונה על כאבים, תופעה גופנית לא שגרתית ועוד. באחריות המטופל לגשת לאבחון רפואי במהירות האפשרית ולא לעכב את מתן האבחון הרפואי המקצועי של הבעיה אם יוכח כי המטופל התמהמה בהגעה לאבחון מקצועי אצל גורם רפואי מתאים, עשוי בית המשפט להסיק כי מדובר ברשלנות תורמת – המטופל לא עשה כל שביכולתו על מנת להימנע מגרימת נזק גופני לעצמו
שלב הטיפול בבעיה ברגע בו ניתן אבחון רפואי לבעיה ודרך טיפול מקצועית, אחריות המטופל היא לבצע את הטיפול המומלץ במהירות האפשרית ובצורה מלאה אם המטופל החליט לא לשמוע בעצת הרופא או התמהמה במימוש הטיפול, עשוי בית המשפט להחליט כי באופן פעולה זה תרם המטופל בעצמו לאי הצלחת הטיפול

העיקרון על פיו מחליט בית המשפט על תרומת התובע לרשלנות נקרא עיקרון הקטנת הנזק, עיקרון בו חייב כמובן כל רופא מטפל, אך אותו צריך לשאת גם כל מטופל. הוכחה של רשלנות תורמת לא בהכרח תוביל להפסד בתביעה של רשלנות רפואית, אך עלולה להוביל להקטנת סכום הפיצויים המבוקש.

רשלנות תורמת גם מחוץ לעולם הרפואה

מקרים בהם הצביע בית המשפט על רשלנות תורמת קיימים גם בתחומים נוספים בהם נגרמו נזקי גוף, מחוץ לתחום הרפואי:

  • תאונות דרכים - במקרה של תאונות דרכים בהן יש צד מסוים שהוא האשם הברור, עדיין יכול להימצא כי הצד השני לא נקט במלוא מידת הזהירות, ולכן מדובר ברשלנות תורמת, כפי שמתואר למשל כאן, במקרה שהוצג במדור הרכב של אתר מאקו. לקריאה נוספת אודות תאונות דרכים.
  • תאונות עבודה - תנאים מסוכנים או לא בטיחותיים במקום העבודה עלולים להוביל לתאונות. מצב שיוכרז כרשלנות תורמת יימצא אם הוכח כי העובד עצמו שנפגע היה מודע לסכנות ולא עשה כל שביכולתו על מנת להיזהר ולהימנע מהן. לקריאה נוספת אודות תאונות עבודה.

לקריאה נוספת של מקרים משפטיים בהם נמצאה רשלנות תורמת: קישור לאתר תקדין


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top