הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

אנשים אשר נפגעו במצבים מסוימים ונגרם להם נזק שילווה אותם כל חייהם, מתפקדים אחרת מאנשים בריאים והתנהלותם היומיומית קשה יותר. הם זקוקים לעזרה ולעיתים גם לטיפולים קבועים. במקרים לא מעטים, גם מצבם הנפשי עשוי להיפגע בעקבות כך. כחברה, עלינו לנסות ולהקל עליהם כמה שיותר, כשאחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא להעניק להם פטור ממס.

פטור ממס למעשה פוטר את האדם מתשלום מיסים על הכנסות לרשויות המס של המדינה. מס זה, עבור אדם ממוצע, נע בין עשרה ל-30 אחוזים - סכום כסף לא מבוטל. פטור מתשלום זה יעניק לאותו אדם סכום כסף נכבד, שיקל משמעותית על התנהלותו היומיומית. עבור מי שסובל מנכות מסוימת, הטבה כזו יכולה להיות בגדר הצלה ממשית.

מי זכאי לקבל פטור ממס?

המדינה קבעה מספר קריטריונים אשר אדם שעומד בהם, יוכל לזכות בפטור ממס:

  • עיוורון
  • נכות בשיעור 100% (נכות מלאה)
  • נכות של 90% בשקלול של מספר פגיעות
  • נכות צמיתה של 89% בשקלול של מספר פגיעות

כיצד זוכים בפטור?

כידוע, אדם אשר נפגע וחש כי הוא זכאי לקצבת נכות או לכל הפחות לתשלום תקופתי מהביטוח הלאומי על פגיעתו, יידרש לפנות אל המוסד ולבקש להופיע בפני וועדה רפואית מיוחדת, אשר תקבע האם יש צדק בדבריו והאם יש לקבוע לו אחוזי נכות כאלו ואחרים.

אך מסתבר שכדי להשיג פטור ממס, על אותו אדם לעמוד בפני וועדה רפואית נוספת - וועדה משותפת למוסד לביטוח לאומי ולמס ההכנסה. מדוע זה כך? משום שלצערנו, כיום הקריטריונים בין שני הגופים הללו שונים. כמו כן, חשוב לזכור כי הזכאות לפטור מתייחסת אך ורק לנכות הרפואית ולא לנכות תפקודית (אשר נקבעת על פי מידת יכולתו של הנפגע לבצע פעולה ספציפית).

ככלל, חשוב לדעת כי כמעט כל מי שהוכר כנכה (נכות רפואית כמובן) זכאי לקבל פטור כלשהו ממס ההכנסה. אבל, שיעור הפטור נקבע בהתאם לכמה וכמה תקנות וקריטריונים ולכן יש להתייצב מול הוועדה המיוחדת בכדי לזכות בפטור המבוקש.

עניין נוסף שיש לתת עליו את הדעת, הוא תקופת קבלת הקצבה מהביטוח הלאומי: רק כאשר תקופה זו עולה על 184 ימים בשנה, יזכה הנפגע לפטור. כלומר, אם מדובר בקצבה זמנית, אשר ניתנה למשך תקופה קצרה יותר, אותו אדם כנראה לא יזכה לפטור כלשהו על ההכנסות שצבר באותה שנה.

על סוג ההכנסה ורמתה

עניין אחרון אשר מתקשר לקבלת פטור ממס, הוא סוג ההכנסה ורמתה, כלומר - מהי משכורתו של הנפגע. ראשית, מס ההכנסה מבדיל בין הכנסות מיגיעה אישית (עבודה, קצבה וכדומה) לבין הכנסות אחרות, לדוגמא: כאלו שהתקבלו מהשכרת נכס, ריביות על הלוואות ועוד. עבור יגיעה אישית, רף הפטור מגיע כמעט ל-600 אלף ₪ בשנה, ואילו הרף עבור הכנסות שלא מיגיעה אישית - קצת יותר מ-70 אלף ₪ בלבד.

הרף הזה, הוא הסכום שעד אליו ייהנה הנפגע מהפטור שנקבע לו בוועדה המיוחדת. כל שקל מעל לרף זה, ימוסה על פי השיעורים הרגילים הקבועים בחוק. כך או כך, ובעיקר כאשר מדברים על הכנסה מיגיעה אישית, מדובר בסכומי כסף מרשימים.

לפירוט המלא, על פי שנים, על הרף שנקבע עבור פטור ממס למי שמוכר כנכה מטעם הביטוח הלאומי, לחצו כאן (מתוך אתר רשות המיסים).


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top