כאשר אתם מטופלים על ידי רופא, אתם מצפים להרגיש טוב יותר לאחר הטיפול. אבל לעתים זה לא מה שקורה. בין אם עברתם ניתוח פגום או סבלתם לשווא בגלל אבחון שהוחמץ, רשלנות רפואית עלולה לגרום לפגיעות חמורות ואף למוות.
מכיוון שידע הוא כוח, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית – מהי?
מקרה של רשלנות רפואית מתרחש כאשר רופא הפר את הסטנדרט הטיפולי. כדי שיופר סטנדרט הזהירות, המחייב כל איש מקצוע רפואי, חייב היה להתבצע משהו בלתי סביר בנסיבות העניין. כלומר, משהו שרופא אחר לא היה עושה בנסיבות דומות. אם אדם נפגע בריאותית כתוצאה מפעולה או ממחדל בלתי סביר שכזה, אזי מדובר ברשלנות רפואית.
רשלנות רפואית – עד כמה היא נפוצה?
הנתונים הסטטיסטיים מלמדים כי רשלנות רפואית היא סיבת המוות השלישית בארה?ב. למעשה, מדי שנה גובה הרשלנות הרפואית את חייהם של עשרות אלפי אמריקאים בשיעור שהוא גבוה פי 20 משיעור הסובלים מפגיעות שלא מובילות למוות.
רשלנות רפואית – האם היא נקבעת תמיד כשיש תוצאה גרועה?
לא בהכרח. לכל הליך רפואי יש סיכונים וכל אדם מגיב אחרת לטיפולים. העובדה היא שאפילו בנסיבות הטובות ביותר ועם הרופאים הטובים ביותר, עדיין הטיפול יכול להסתיים עם תוצאות גרועות.
גם כשאדם מקבל את הטיפולים המתקדמים ביותר, יתכן שמצבו הבריאותי ידרדר, מבלי שיהיה מדובר ברשלנות רפואית. כדי להוכיח מקרה של רשלנות, יש צורך בתוצאה גרועה, אבל תוצאה גרועה לא בהכרח אומרת שמדובר ברשלנות.
רשלנות רפואית – האם הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית מוגבלת בזמן?
לפי החוק, תביעה בעילה של רשלנות רפואית מתיישנת בתוך שבע שנים ממועד המקרה שגרם לנזק הרפואי. במקרים שבהם התביעה הופסקה והוגשה אחר כך מחדש, לא יילקח בחשבון לצורך מניין תקופת ההתיישנות, פרק הזמן שבו התביעה התנהלה בבית המשפט.
כלל 7 השנים הוא אומנם כלל מהותי, ובתי המשפט נוטים לא לסטות ממנו, עם זאת יש כמה חריגים לכלל זה, כגון:
רשלנות רפואית – כיצד קובעים אם אכן התרחשה?
לא קל להוכיח רשלנות רפואית, לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום, לפני קבלת החלטה אם להגיש תביעה או לא. ישנם כמה שלבים להוכחת רשלנות רפואית, ועליהם להיות נוכחים כדי להוכיח שאכן מדובר במקרה של רשלנות:
- חייב להיות קשר של רופא - מטופל.
-
-
-
כתבה זאת נכבה בשיתוף עו"ד פלילי יעקב שקלאר >> https://www.shklyar-law.co.il/
צור קשר!