הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

סרטן הוא אחד הגורמים העיקריים לתמותה בעולם כיום, ואחת המחלות היחידות להן האדם טרם מצא מענה מלא. ועדיין, באמצעות אבחון מוקדם של המחלה, וטיפול נאות בה, ניתן להתמודד איתה בהצלחה, או לכל הפחות להקטין את הסבל של החולה. כאשר אלה לא מתבצעים עקב אחריותו של הגורם המטפל, מתחילים כבר לדבר על רשלנות רפואית.

ראשית: מאפייני הסרטן

כאשר מתבוננים על מאפייני הסרטן, קשה, לכאורה, להצביע על אשמה אנושית ביחס אליו. ממש ברמה הכללית, המדובר הוא בסדרת מחלות, שהמכנה המשותף להן הוא ההיווצרות עקב יצירה לא מבוקרת של תאים בגוף, מה שעלול להביא לגידול סרטני, לפגיעה – באיבר האמור ולאחר מכן במערכות הגוף כולו – ולמוות. בהקשר הזה, ממצאים חדשים של הלמ''ס הצביעו, למרבה הצער, על עלייה בתמותה מסרטן בשנים האחרונות (ראו ב-NRG).

להתפתחות הסרטן עלולות להיות סיבות שונות, שתלויות, כמובן, במחלה הספציפית. סרטן הדם, מן הסתם, שונה בהתפתחות שלו בעשרות מונים מאשר סרטן בלוטת התריס, למשל. אלא שבכל המקרים, הגורם הרפואי יכול לחולל תמורות חיוביות ביותר בגוף האדם, אם רק יעשה זאת נכון. ואם יימנע מכל אותה רשלנות רפואית ידועה לשמצה.

כך רשלנות רפואית נכנסת לתמונה

הסרטן, כאמור, אינו צריך את ה"עזרה האנושית" כדי להתפתח. סוגים שונים שלו נפוצים במיוחד: כולנו מכירים, למשל, את הסטטיסטיקה הגורסת כי אחת מכל תשע נשים חולה במחלת סרטן השד. אלא שהליך אבחון סרטן מוקדם, בכל המקרים, יכול לעצור את ההתפתחות של המחלה לאזורים אחרים בגוף, או לכל הפחות לעכב אותו באופן משמעותי.

מדי שנה, מתבצעות אינספור בדיקות רפואיות, חלקן כלליות וחלקן נועדו מראש לגלות מחלות מסוג זה. כאשר הגורם המקצועי לא מנתח כראוי את התוצאות, או אפילו לא מבצע בדיקות חשובות, הוא עלול לפספס את התפתחות המחלה. איחור באבחון המחלה הוא אכן המקרה המרכזי של רשלנות רפואית באבחון סרטן.

מתי מגישים תביעות רשלנות רפואית?

אבחון לקוי של המחלה, בעידן בו הרפואה מתקדמת ביותר, אינו מחויב המציאות. לכן, כשהדבר קורה, מגישים מטופלים רבים תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורם שבדק אותם, והביא, לכאורה או שלא, להחמרת המחלה. אותו גורם יכול להיות מוסד רפואי דוגמת בית חולים או קופת חולים, אך גם רופא אשר פועל באופן פרטי.

כדי להיכנס מעט יותר לעובי הקורה, אלו הם מספר מקרים נפוצים ביותר בהם ברור כי טיפולו של הרופא היה רשלני:

  • לא נלקחה מהמטופל אנמנזה מקיפה – למשל, לגבי הרקע המשפחתי שלו
  • המטופל לא היה נתון להשגחה מלאה
  • הרופא התעלם מתלונותיו של המטופל
  • הרופא לא הפנה את המטופל להמשך בדיקות, כמתבקש
  • הרופא פיענח באופן שגוי, או חלקי, את תוצאות הבדיקות שערך

המורכבות של הרשלנות הרפואית

כאשר מטופל טוען כי הוא נפגע עקב רשלנות רפואית, התביעה שלו עשויה להגיע לסכומי עתק. זאת מכיוון שהנזק רחב ביותר: בין אם כזה הקשור לתוחלת החיים, או לחילופין להוצאות שמצריכים הטיפולים בשלב המאוחר הזה. הבעיה היא שקבלת הכספים אינה פשוטה כלל.

חשוב לזכור שכל מוסד רפואי, ואפילו רופאים פרטיים רבים, נוטים להצטייד בסוללה מרשימה של עורכי דין, בדיוק למקרים מסוג זה. הוכחת הקשר שבין ההתנהגות הרשלנית לנזק, וקביעת שיעור הנזק, מצריכים עבודה רבה. לכן, המלצה ברורה היא לפנות לעורך דין אשר רשלנות רפואית, עם דגש על סרטן, היא תחום התמחות עיקרי שלו.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top