הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

בתור בני אדם מן השורה, אנו מגיעים לבית החולים, לקופת החולים או לכל מוסד רפואי אחר בידיעה שהרופא שיושב מולנו יודע בדיוק מה הוא עושה. אנו מספרים לו על תחושותינו, מתארים לו מה אנו מרגישים ומצפים שיטפל בנו כראוי – כך שבמקרה שאנו באמת סובלים מבעיה רפואית חריגה, זו תזכה להתייחסות הראויה וכי יתאפשר לנו לחזור לחיות בצורה תקינה. אך מה קורה כאשר ההחלטה של הרופא אינה נכונה? זהו מצב של אבחון שגוי או לקוי, מה שעשוי להיתפס כרשלנות רפואית.

אכן, לא תמיד אפשר לתפוס זאת ולקבל זאת בהבנה, אך גם הרופא שלנו עשוי לעיתים לטעות ולשגות באבחון. מספיק רק לחשוב על רופא המשפחה שלנו, אשר מטפל בשלל פניות מידי יום – חלקן כאלו שלא דורשות טיפול אמיתי – כדי להבין עד כמה הדבר הזה אפשרי, הגיוני וקורה לא מעט. ועדיין כדאי לזכור כי מקרים כאלו, על אף שניתן להסביר את הגורמים להם, מחייבים טיפול ודין וחשבון מהרופא.

אבחון שגוי של מחלה

לא פעם אנו מגיעים לרופא ומתלוננים על סימפטומים מסוימים. למעשה, הרופא אמור על פי הסימפטומים לשלוח אותנו או לבצע בעצמו בדיקות ספציפיות שישללו קיומן של מחלות או בעיות שונות, אך בעולם בו אנו חיים ישנן לא מעט מחלות אשר הסימפטומים שלהן דומים מאוד האחד לשני.

ומה קורה כאשר הרופא שוגה באבחון, ושולח את המטופל לבדיקות הלא נכונות (כאלו שלא יחשפו את הבעיה האמיתית)? מה קורה כאשר הוא מחליט לבצע את הבדיקות הנכונות, אך מפרש אותן שלא כראוי? במקרים כאלו, ייתכן שהוא יואשם ברשלנות.

חוסר אבחון של מחלה

לצד האבחון השגוי, יכול כמובן הרופא גם לשגות עוד בהחלטה האם לשלוח את המטופל לבדיקה. על הכף נמצא גורלו של המטופל, אך לא פעם כידוע התסמינים עליהם מדווח המטופל בפני רופאו אינם מעידים על דבר. כאן אמור לגייס הרופא את כל הידע שלו, כדי להבין האם מדובר ב'אזעקת שווא' או בתלונה שמאחוריה מסתתרת בעיה אמיתית.

כאשר הרופא נמנע מלשלוח את המטופל לבדיקות, על אף שבפועל ישנה כאן בעיה רפואית שדורשת טיפול, הוא עשוי גם כאן להיחשב כמי שהתרשל בעבודתו. תפקידו של הרופא לאתר את הבעיה ואם לא עשה זאת, ובמיוחד אם לא ביצע את כל הבדיקות הדרושות לצורך כך, הוא עשוי להיות מואשם ברשלנות רפואית.

אבחון מאוחר של מחלה

אבחון שגוי אשר משמעותו רשלנות יכול להתקיים גם כאשר הרופא מאחר באבחון המחלה. כידוע, כאשר מדובר במחלות קשות (סרטן למשל) מועד האבחון הוא אולי המשפיע העיקרי על סיכויי ההחלמה מהמחלה, ואם הרופא השתהה באבחון מסיבות שאינן מוצדקות – זו עשויה להיות גם כן רשלנות רפואית.

איחור כזה יכול להתרחש לא פעם: המטופל מתלונן על כאבים מסוימים ולא זוכה להתייחסות רצינית, או נשלח לבדיקות שאינן מסייעות לפענוח המצב. כל יום שבו הבעיה לא נחשפת היא קריטית, וכאשר הרופא אינו מתייחס לתלונות ברצינות, הסיכוי לאבחון מאוחר גדל משמעותית.

בכל אחד מהמקרים שציינו כאן חשוב לזכור כי לכם יש את היכולת למנוע רשלנות כזו: אל תחששו להתעקש על ביצוע בדיקות מסוימות שאתם חושבים שאתם זכאים להן, אל תחששו להעמיד את הרופא על טעותו ואם צריך – פנו לחוות דעת נוספת. זהו הגוף שלכם ואתם יודעים טוב מכולם מה עובר עליו. אבחון שגוי יכול לקרות לכל אחד, עליכם להבטיח שלכם זה לא יקרה.

אונקולוגיה

איסכמיה

רשלנות באבחון סרטן השד

העובדות מראות שמדי שנה, נפטרות לא פחות מכאלף נשים עקב סרטן השד. כאשר יש טעות או איחור באבחון, נכנסים לא פעם לשדה המשחק של רשלנות רפואית.

רשלנות במתן תרופות

רשלנות רפואית באבחון סרטן

רשלנות רפואית ברפואת עור

התייעצות עם רופא עור היא חיונית לשמירה על בריאות העור היכנסו לגלות מהי רשלנות רפואית, כיצד היא עלולה להתרחש וההשלכות הקשות על המטופלים.

רשלנות של רופא משפחה


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top