הכל אודות רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בעקבות טיפול לקוי בנגיף הקורונה

תוכן [ הסתר ]

במציאות החדשה שנוצרה בעקבות נגיף הקורונה, אנו עדים למקרים רבים של רשלנות רפואית. כיום ישנם בישראל אלפי חולי קורונה, והלחץ על בתי החולים, על קופות החולים ועל מעבדות הבדיקה הוא גבוה מאוד. כתוצאה מכך, חולים ומטופלים רבים לא מקבלים את הטיפול הרפואי המיטבי ולא זוכים לקשב האופטימלי מצד הרופא שלהם – חולי קורונה אינם מאובחנים ומתפספסים על ידי המערכת, ואחרים אינם זוכים לטיפול הרפואי המתאים ומצבם מדרדר. למרות שמדובר במצב רפואי עולמי מורכב ומסובך, במידה ואתם חשים שנעשה לכם עוול, אל תהססו לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית – הסיבות האפשריות

רשלנות רפואית היא מצב בו הצוות הרפואי (החל מרופא ועד לטכנאי צילום) לא נהג בזהירות הנדרשת, ובשל כך נגרם נזק למטופל. על מנת לתבוע תביעת רשלנות רפואית, יש להוכיח את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק. כאמור, בעקבות העומס הרב על מערכת הבריאות, אנשים רבים נופלים בין הכיסאות ומוצאים עצמם נפגעים מהמצב וזקוקים לשירות של עורך דין רשלנות רפואית – בין אם עבור אבחון שגוי, אבחון מאוחר, אי מסירת המידע הרפואי המלא לחולה או טיפול רפואי ללא הסכמתו וללא הצגת הסיכונים הכרוכים בו.

  • רשלנות בעקבות אבחון מאוחר – אם כשהגעתם לבית החולים או לרופא המשפחה עם סימנים שמעידים על כך שאתם עלולים להיות חולים בנגיף הקורונה – ולא ביצעו לכם את הבדיקה הנדרשת לגילוי הנגיף – יתכן שאתם יכולים לתבוע תביעת רשלנות רפואית בשל אבחון מאוחר. תביעות אלה נפוצות ומטופלות על ידי עורך דין רשלנות רפואית.
  • אובדן סיכויי החלמה בשל גילוי מאוחר – סעיף זה מתכתב עם הסעיף שמעליו – במידה ובעקבות הגילוי המאוחר מצבכם הרפואי הדרדר, תוכלו לתבוע תביעת רשלנות רפואית בשל אבחון מאוחר שגרם להידרדרות במצב ולסיכויי החלמה נמוכים.
  • פגיעה באוטונומיה של המטופל – פגיעה באוטונומיה של המטופל היא מצב בו הרופא לא משתף את המטופל במצבו הרפואי ולא מוסר לידיו את כל הפרטים. למשל, רופא אשר חושד כי המטופל חולה בנגיף או לחלופין רופא אשר יודע כי המטופל הינו חולה בנגיף הקורונה על פי תוצאות הבדיקות, אך מסיבותיו שלא מחליט שלא לשתף בכך את החולה. כמו כן, לרשלנות רפואית מסוג זה ניתן להוסיף אודות רופא אשר מבחין בהידרדרות במצבו הרפואי של החולה בעקבות הנגיף אך אינו משתף בכך את החולה.
  • רשלנות רפואית בשל העדר הסכמה מדעת – רשלנות רפואית הנובעת מכך שהצוות הרפואי לא ביקש את אישורו של החולה לטיפול רפואי מסוים או כאשר לא הציפו בפניו את הסיכונים הכרוכים בטיפול הרפואי. למשל, מתן תרופה מסוימת ואפילו השתתפות בחיסון ניסיוני.
  • רשלנות בעקבות אבחון שגוי – אבחון שגוי של הנגיף פגש אותנו בחודשים האחרונים לא פעם ולא פעמיים, כשמשרד הבריאות מסר למטופלים כי הם נדבקו בקורונה למרות שהם לא, ולחלופין – מסר לחולים מאומתים שהם אינם חולים. בשבוע שעבר, נחשפנו למחדל נוסף בנושא, כשעשרות נבדקים עודכנו בשוגג שהם חולים בקורונה, בעוד החולים האמיתיים לא קיבלו דיווח, ובכך הידרדר מצבם הרפואי והם אף הדביקו אנשים אחרים.
  • אשפוז של אדם בריא עם חולה קורונה מאומת – אחת מתוצאותיו של העומס על בתי החולים היא חוסר שימת לב לפרטים, כשאדם בריא מתאשפז לצד חולה מאומת, או כאשר חולה מאומת מסתובב במסדרונות בית החולים באישור הצוות הרפואי, ומדביק אנשים בריאים בסביבתו. גם בגין מקרה זה, ניתן ורצוי להסתייע בשירות של עורך דין רשלנות רפואית.
3

(צוות משרד עו"ד יפית אוחנה - מתמחים בתביעות רשלנות רפואית)

כיצד ניתן לדעת האם המקרה שלי הוא רשלנות רפואית?

במקרים רבים, לחולים ומטופלים קשה לבצע את ההצלבה שבין הנזק שנגרם להם או הכאב ממנו הם סובלים, להתרשלות של הצוות הרפואי בטיפול. הדבר נכון בשגרה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בנגיף הקורונה, שהוא נגיף חמקמק ורב הנסתר על הגלוי. לשם כך, עורך דין רשלנות רפואית המקבל אליו את פרטי המקרה מבצע את הבדיקות הנדרשות, מתשאל את המטופל ונעזר בחוות דעת רפואיות מוסמכות. מרגישים שנגרם לכם עוול בטיפול בנגיף הקורונה? כדאי לדעת שגם בעתות של מצבי חירום רפואיים – מגיע לכם לקבל את הטיפול הטוב ביותר.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top