הכל אודות רשלנות רפואית
תוכן [ הסתר ]

עם עליית מודעות המטופלים למקרים של רשלנות רפואית, יותר ויותר מטופלים פונים לקבלת ייעוץ משפטי מצד עורך דין רשלנות רפואית, בכדי לבחון אם יש באפשרותם להגיש תביעה לבית משפט. במאמר הבא, תוכלו לקבל את כל המידע הנחוץ לבחירת עורך הדין המתאים לתביעה.

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא אירוע רפואי בו הייתה חריגה מן הסטנדרט הטיפולי הרפואי המקובל. במקרים של רשלנות רפואית עשויים להיגרם נזקי גוף קשים למטופל ולעיתים גם מוות, עובדה המסבירה את העילה לתביעה ואת זכויותיו של החולה לקבל פיצוי הולם, במידה ובית המשפט יכריע כי הרופא לא פעל בהתאם למבחן הרופא הסביר.

מהי תביעת רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית היא תביעה המוגשת כנגד גורם רפואי מקצועי סמכותי, בעקבות הגשת טיפול רפואי בלתי סביר למטופל וגרימת נזק פיזי למטופל.

מהן התביעות הנפוצות המוגשות בתחום הרשלנות הרפואית?

מירב התביעות בתחום הרשלנות הרפואית, המוגשות על ידי עורכי דין עוסקות בנושאים הבאים: טיפול רשלני של רופא משפחה, רשלנות רפואית בלידה, רשלנות בטיפולים אסתטיים, רשלנות בניתוחים פלסטיים, אבחון לקוי או איחור באבחון מחלות ממאירות, רשלנות בטיפולים להסרת משקפיים, אי קבלת הסכמה מדעת מן המטופל לביצוע של הליך רפואי, איחור באבחון מחלות סופניות, מעקב רפואי רשלני, רשלנות בניתוחים, הפרת חובת סודיות רפואית, אי אבחון פגמים בעובר, טיפול תרופתי שגוי, טיפול רפואי שגוי, פענוח רשלני של בדיקות הדמיה (כגון: C.T, צילומי רנטגן, MRI ועוד).

איך ניתן לבדוק אם קיימת עילה לתביעה בנושא רשלנות רפואית?

במקרים בהם המטופל סבור כי חווה טיפול רפואי רשלני, עליו לפנות אל עו"ד נזיקין המתמחה בטיפול במקרי רשלנות רפואית ולפרט בפניו את כל פרטי המקרה תוך הצגת המסמכים הרפואיים הרלבנטיים. עו"ד רשלנות רפואית יבחן ויעריך את סיכויי התביעה ובמידה ויש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית יתחיל באיסוף העובדות והניירת הנחוצה לבניית תיק התביעה ולהגשת כתב התביעה נגד הגורם הרפואי הרשלני. בעת הערכת סיכויי התביעה ייבדקו גם עלויות ניהול תיק התביעה וגובה סכום הפיצויים המבוקש.

מהן העלויות הכרוכות בהגשת תביעת רשלנות רפואית?

כאמור, העלויות הכרוכות בהגשת התביעה, עשויות להשתנות מתביעה לתביעה, אולם באופן עקרוני ההוצאות הכרוכות בהגשת התביעה מסתכמות בתשלום בסך 587 ₪ ועד 1,001 ₪ עבור אגרת הגשת תביעה לבית משפט. כמו כן, יש לשלם עבור קבלת חוות דעת רפואית מקצועית, בכדי לחזק את הקשר שבין המחדל הרפואי לנזק הגופני, וכאמור שכר טרחת עורך הדין לרשלנות רפואית, הנגזר מסכום הפיצוי שנפסק לטובת התובע מטעם בית המשפט.

כמה זמן אורך הליך משפטי של תביעת רשלנות רפואית?

יש להתייחס לכל מקרה משפטי של רשלנות רפואית בנפרד, שכן מורכבות תיק התביעה, נסיבותיו וחוות הדעת הרפואית עשויים להשפיע על משך הזמן שיידרש להכרעת התיק בבית משפט ובהוכחת הרשלנות מצד עורך דין רשלנות רפואית. כאשר באופן עקרוני, ערכאה ממוצעת בבית משפט נמשכת כשנתיים.

כיצד בוחרים עורך דין רשלנות רפואית?

בכדי לבחור את עורך הדין המתאים למשימה, אנו ממליצים לכם לפעול בהתאם לקריטריונים הבאים:

  • הסמכה מתאימה - במקרים של תביעות בגין רשלנות רפואית, לא ניתנת הזדמנות שנייה להוכחה, ולכן מומלץ לבחור מלכתחילה, עורך דין בעל הסמכה והתמחות ספציפית בתחום הרשלנות הרפואית.
  • ניסיון בטיפול בתיקים של רשלנות רפואית - קריטריון חשוב נוסף, הוא עניין הניסיון. לפיכך העדיפו עורכי דין אשר צברו וותק, ידע וניסיון רב בטיפול והגשת תביעות בנושא רשלנות רפואית.
  • שכר טרחה לפי הצלחה - כדאי לדעת כי עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית מקבלים שכר טרחה בהתאם להצלחת התביעה, כלומר בהתאם לגובה סכום הפיצוי שהוחלט בבית המשפט, המסתכם בין 20 ל – 30 אחוז בתוספת של מע"מ מסכום הפיצוי שנפסק בבית המשפט.
  • המלצות - כיוון שמדובר בתביעה רגישה ומורכבת, מומלץ לקבל המלצות ממכרים וחברים על עורכי דין מומלצים המתמחים בטיפול בתביעות בנושא רשלנות רפואית.
  • פגישת ייעוץ - קבעו פגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית והתרשמו מהידע, הבקיאות, המקצועיות והאמינות שהוא משדר במהלך הפגישה ובדקו כי עורך הדין אשר עימו אתם עורכים את פגישת הייעוץ, הוא עורך הדין אשר ילווה אתכם במהלך הגשת תיק התביעה וייצג אתכם בבית המשפט. כאמור, חשוב לציין כי במרבית המקרים לא נלקח תשלום עבור פגישת הייעוץ.
  • כימיה - קריטריון חשוב מאין כמוהו הוא נושא הכימיה הבינאישית עם עורך הדין המייצג אתכם. חשוב שתהיה כימיה, הבנה, תקשורת ושיתוף פעולה משני הצדדים, בכדי להגדיל את סיכויי הזכייה בתביעה.
  • סקר שוק - לאחר שנפגשתם עם עורך דין אחד המתמחה ברשלנות רפואית, אנו ממליצים לכם לערוך סקר שוק ולבחון עוד שני משרדים ולבצע השוואה שתוביל אתכם לאיש המקצוע המשתלם ביותר מבחינת פרמטרים כגון: שכר טירחה, מקצועיות וניסיון, מוניטין והערכת סיכויי התביעה. כך תוכלו לדעת בוודאות כי עורך הדין המייצג אתכם בתביעה הוא האמין, המקצועי וההגון ביותר.

מהן היכולות הדרושות לניהול מוצלח של תיק של רשלנות רפואית?

היכולות הדרושות לניהול מוצלח של תיק התביעה, מצד עורך דין רשלנות רפואית הן: מיומנות משפטית, יעילות, היכולת להעריך את סיכויי התביעה מול הסיכונים הצפויים בכל שלבי התביעה וחשיבה אסטרטגית.

על הליך הגשת תביעת רשלנות רפואית:

הליך הגשת תביעת רשלנות רפואית מורכב מארבעה שלבים עיקריים:

  • שלב בניית התיק ואיסוף המסמכים הרפואיים - מדובר באחד מן השלבים הקריטיים להגשת התביעה, העשוי להוביל לניצחון או לכישלון התיק, אשר לשמו חייב עורך הדין לרשלנות רפואית לאסוף את כלל המסמכים הרפואיים העשויים לחזק את כתב התביעה (לרבות: בדיקות רפואיות, הרקע הרפואי של המטופל, התיק הרפואי של המטופל ועוד).
  • שלב קבלת חוות הדעת מרופא מומחה - לאחר איסוף החומר הרפואי, על עורך דין רשלנות רפואית לפנות לרופא מומחה, אשר יעניק את חוות דעתו ויקבע אם מדובר במקרה של רשלנות רפואית ובהתאם להחלטתו, ניתן להמשיך בתביעה.
  • הוכחת קשר סיבתי בין הנזק שאירע למטופל ובין הרשלנות - בשלב זה, על עורך דין רשלנות רפואית לפנות לרופא מומחה ולבקש למצוא את הקשר שבין מקרה הרשלנות לנזק שאירע למטופל.
  • הגשת כתב התביעה - במידה וניתן להוכיח כי קיים קשר סיבתי ישיר בין מקרה הרשלנות לנזק הפיזי ויש עילה לתביעה, על עורך הדין להתחיל בגיבוש תיק התביעה וכתיבתו, תוך צירוף כל המסמכים הרפואיים, חוות הדעת וחישוב סכום תביעת הפיצויים, בהתאם לפרמטרים המקובלים.

לסיכומו של עניין, אם אירע לכם נזק בעקבות טיפול רפואי רשלני, עליכם לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ולהעריך את סיכויי התביעה שלכם.


צור קשר!

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ אישי. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

Back to Top